Izrada razvojnih planova zaposlenih

Znate li šta je gore od toga da Vas napusti onaj zaposleni u koga ste dosta uložili za dodatnu obuku i sticanje novih znanja? Da Vam ostane onaj zaposleni u koga niste ništa uložili.

analytics

Šta je trening?

Bilo koja aktivnost učenja usmerena na sticanje specifičnih znanja Ili veština neophodnih za uspešno obavljanje određenog posla ili zadatka.

Šta je razvoj?

Razvoj je priprema pojedinaca za budućnost, fokus je na učenju i ličnom usavršavanju, dok trening pomaže zaposlenima da rade svoj trenutni posao bolje.

Cilj naših aktivnosti

 • Analiza potreba za obukom - treningom i razvojem
 • Postavka plana obuke
 • Izrada sistema ključnih kompetencija u kompaniji
 • Programi za razvoj kompetencija

Predmet naših aktivnosti

 • Postavka sistema za pripremu programa obuke - treninga i stručnog usavršavanja zaposlenih, u 4 koraka:
  1. Analiza potrebe (identifikacija potreba, analiza zadataka i analiza radnog učinka, KSA analiza)
  2. Plan podučavanja (postavka SMART ciljeva, plan treninga)
  3. Sprovođenje obuke (sadržaj treninga, odnos trenera i učesnika, aktivno učešće polaznika)
  4. Procena rezultata obuke ( utvrđivanje rezultata obuke u četiri kategorije koji se mere posle sprovedene obuke)
 • Izrada Talent development programa
  uglavnom za odabrane pojedince; podrazumeva odabir, razvoj i angažovanje zaposlenih do njihovih individualnih potencijala.
 • Izrada razvojnih planova za zaposlene
  Uspešne organizacije se razlikuju od drugih jer njih karakterišu norme i standardi koji podstiču organizaciono ponašanje usmereno na stalni rast i razvoj, a ne na sigurnost i prosečnost. Planiranje razvoja je posebno važno za one kompanije koje svoju snagu temelje na znanju i sposobnostima zaposlenih.

Stavljanje fokusa na sledeće tri faze:

 1. Razvoj karijere za one koji su nedavno počeli da rade - početak karijere (najčešći problemi i mogućnosti za prevazilaženje istih)
 2. Razvoj karijere za one koji se nalaze na sredini karijere. To su uglavnom ključni ljudi u svakoj organizaciji. Uprkos uspehu koji je uglavnom dostignut u ovoj fazi razvoja karijere prilično ozbiljne krize su povezane sa ovim periodom sredine karijere (visok nivo stresa koji dolazi sa uspehom, lični i porodični problemi povezani sa krizom srednjih godina uz suočavanje sa činjenicom da su najproduktivnije godine života verovatno već prošle). Pokušavanje da se pojedinac nosi sa takvim pritiskom može voditi u slabiju produktivnost. Omogućavanje njihovog daljeg razvoja putem treninga i korišćenje ostalih poznatih metoda.
 3. Karijera u periodu pred penzionisanje i podrška planu nasleđivanja
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram