Koučingom do uspeha

Koučing je interaktivni proces koji pojedincu, timu, preduzeću, ustanovi ili organizaciji omogućava da razvije svoje potencijale i brže i efikasnije dostigne bolje rezultate. Koučing u kompanijama ima višestruku funkciju. Koristi se za motivisanje zaposlenih, delegiranje, timski rad, konstruktivno rešavanje problema i razvoj zaposlenih.

Slađana Milošević, inicijator osnivanja i prva predsednica Evropskog saveta za mentorstvo i koučing Srbije, opisuje ulogu koučinga na sledeći način:

Danas i efektivni menadžeri vide sebe više kao kouča nego kao donosioca odluka, kako je nekad bilo. Ono što se promenilo jeste to da menadžeri danas više nemaju dovoljno informacija i moći da donose sve odluke, kao što su ranije mogli i činili.

To znači da menadžeri moraju da rade sa zaposlenima i kao partneri, a ne isključivo kao šefovi. Zbog svega navedenog važno je da menadžer bude kouč.

Od ove godine, zahvaljujući saradnji kompanije „Merit plan" i kompanije „Q sistems" imate mogućnost da i u Beogradu učite veštine egzekjutiv koučinga uporedo sa svojim kolegama iz Londona, Ciriha, Milana, Budimpešte, Zagreba i dr.

Snežana Filipović, direktorka „Merit plana", o ovoj jedinstvenoj prilici savladavanja egzekjutiv koučinga kaže.

Nakon što završite program, koji ćete pratiti na našem jeziku, dobijate sertifikovanu diplomu iz Londona i možete raditi bilo gde u Evropi. Program u Beogradu isti je kao londonski program. Diploma svim polaznicima omogućava i ubrzani proces akreditovanja kod najvećih međunarodnih udruženja i veća koučeva.

„Merit plan", dnevni list Press i Akademi of egzekjutiv koučing poklanjaju stipendiju u vrednosti od 3.400 evra kojom ćete postati deo cenjenog i izazovnog egzekjutiv koučing programa. Sve što treba da uradite jeste da pošaljete motivaciono pismo i biografiju do 26.11 2010. na imejl adresu stipendija@meritplan.rs i uverite komisiju da ste upravo vi osoba koja zaslužuje da dobije ovu vrednu stipendiju.

Snežana Filipović objašnjava cilj akcije:

Dodela stipendije je zajednička želja za širenjem preko potrebne struke i veštine u Srbiji. Tim činom osoba koja nema mogućnosti da lično finansira program, a oseća želju i strast prema egzekjutiv koučingu, ima priliku da završi ovaj ekskluzivni program.

Izvor: www.pressonline.rs

Objavljeno nov 2010.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram